Training


Zowel voor trainingen als voor coaching maak ik gebruik van instrumenten die bijdragen aan het verbeteren van vooral de communicatie in teams, tussen teams en tussen individuen.

De voorkeursstijl van gedrag vormt voor mij hierin de basis. Daarvoor gebruik ik het Q4 Profiles Gedragstijlprofiel. Dit geeft mooi inzicht in welk gedrag het meest ingezet wordt in de werkomgeving.

Door inzicht in eigen gedrag en dat van anderen, ontstaat er meer bewustwording en veelal ook meer onderling begrip. En dat vormt weer een mooie basis om op een gemakkelijkere manier met elkaar te communiceren en samen te werken. Het is ook mogelijk om een Teamgrid te maken vanuit de DISC gedragstijlprofielen, zodat zichtbaar wordt waar de kracht van het team zit. Eerst weten hoe het werkt voor het individu, dan naar het samen.

Soms leidt een training binnen de organisatie tot mooie individuele coachingsgesprekken om uw medewerkers (weer) met blijvende en volle energie in de meest passende context te laten werken, binnen maar soms ook buiten de organisatie. DISC is daarom ook een prachtig HR instrument om duurzame inzetbaarheid invulling te helpen geven.

Meer over weten? Bel, mail of App en ik neem contact met u op.

Angélique