STAKADO Coaching Talent- & Organisatieontwikkeling

Training

Lijkt jouw team op het oog ideaal, maar wil de samenwerking maar niet van de grond komen? Communiceren teamleden over elkaar in plaats van met elkaar? Worden er veel plannen gemaakt, maar laat de uitvoering op zich wachten? Dan kan ik goed helpen om daar verandering in te krijgen.

Zowel voor trainingen als voor coaching maak ik gebruik van instrumenten die bijdragen aan het verbeteren van vooral de communicatie in teams, tussen teams en tussen individuen. De voorkeursstijl van gedrag kan daarbij als basis worden gebruikt. Daarvoor zet ik vaak het Q4 Profiles Gedragstijlprofiel in. Dit geeft mooi inzicht in welk gedrag het meest ingezet per individu en op teamniveau in de werkomgeving.

Door inzicht in het eigen gedrag en dat van anderen, ontstaat er meer bewustwording en veelal ook meer begrip onderling. En dat vormt weer een mooie basis om op een gemakkelijkere manier met elkaar te communiceren en samen te werken. Het is ook mogelijk om een Teamgrid te maken vanuit de DISC gedragstijlprofielen, zodat zichtbaar wordt waar de kracht van het team zit. Eerst weten hoe het werkt voor het individu, dan naar het samen.

Als teams wat meer gedoe hebben en er symptomen zijn, zoals afschuiven, cynisme, personeelsverloop, roddelen, bemoeizucht, het wil maar niet lukken en of wel plannen maar geen daden, dan kan het goed zijn dat het verdiepende programma Plaatsmaken een passende keuze is. Dit bied ik optioneel ook samen met Erna Velthof van Stuurkracht aan, omdat twee paar ogen vaak net wat meer zien dan één.

Soms leidt een training binnen de organisatie tot mooie individuele coachingsgesprekken om uw medewerkers (weer) met blijvende en volle energie in de meest passende context te laten werken, binnen maar soms ook buiten de organisatie. Alle middelen en programma'sdie worden aangeboden door STAKADO zijn prachtige HR instrumenten om duurzame inzetbaarheid invulling te helpen geven.

Meer over weten? Bel, mail of App.

Angélique Kats